Autoschade Herstel Hacom Nijkerk

Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van schade aan auto’s, caravans en campers. Naast het herstellen van allerlei verschillende soorten schades, nemen wij je ook de complete afwikkeling van de schade uit handen. Het unieke aan onze dienstverlening is dat wij zelfs het gehele traject van schade verhalen voor je kunnen verzorgen.

Wij zijn aangesloten bij een landelijke organisatie

Autoschade Herstel Hacom Nijkerk is aangesloten bij de landelijke organisatie Autoschade Herstel Groep. Dé toonaangevende kwaliteitsketen met in alle vestigingen professionele allround schadeherstellers, die duurzaam en veilig repareren conform het keurmerk FOCWA-Eurogarant. Dit houdt in dat we de fabrieksgarantie overnemen op het reparatiedeel en de 4 jaar FOCWA-garantie op de arbeid. Daarnaast bieden wij extra zekerheid door deze garantie van 4 jaar te verlengen met 3 jaar, zodat je maar liefst 7 jaar garantie hebt. Dit betekent dat jij verzekerd bent van kwaliteit en garantie op de schade die je bij ons laat herstellen. Autoschade Herstel Groep heeft vaste samenwerkingscontracten met autoverzekeraars, fleetowners en/of leasemaatschappijen.

Groen en milieuverantwoord

Wij zijn één van de weinige schadeherstelbedrijven bij wie je gebruik kunt maken van deze dienstverlening, dus dat is nóg een goede reden om te kiezen voor Autoschade Herstel Hacom.

 • Watergedragen reparatielakken gebruiken
 • Op verzoek van de klant gebruikte onderdelen monteren
 • Alternatieve reparatiemethoden gebruiken, zoals Easy2fix
 • Zorgdragen voor een milieuverantwoorde verwerking van vloeistoffen en afvoer van restmaterialen

Kwaliteit gegarandeerd

Omdat wij zijn aangesloten bij de landelijke organisatie Autoschade Herstel Groep wordt onze kwaliteit gewaarborgd door: een hoog opleidingsniveau en bijscholing van onze medewerkers, gebruik van de nieuwste equipment, gecertificeerde bedrijfsprocessen en streng gecontroleerde arbeidsomstandigheden. Daarnaast vinden wij het belangrijk om sterk rekening te houden met de wensen van de berijder en opdrachtgever. Wij bieden kwalitatief herstel tegen lage kosten, dus je bent bij ons verzekerd van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. We kunnen schades zo efficiënt mogelijk afhandelen doordat we gebruikmaken van de klantgerichte automatisering vanuit de landelijke keten.

7 jaar garantie

Wij bieden onze klanten maar liefst 7 jaar garantie. Het 4 + 3 = 7 jaar Garantiebewijs wordt uitsluitend verstrekt door vestigingen van Autoschade Herstel Groep, die ook voldoen aan de standaard van de branche-organisatie FOCWA. Dat is belangrijk, met name als het gaat om vakmanschap, service, snelheid en de oplossing van geschillen. Het FOCWA Garantiebewijs is opgesteld in samenwerking met de ANWB en voldoet aan de normen van de internationale
Er is voor 7 jaar garantie gekozen na een gedegen marktonderzoek onder consumenten. Tegenwoordig wil de consument langer met een auto doorrijden, maar wel zekerheid hebben dat er geïnvesteerd wordt in kwalitatief goed schadeherstel. Autoschade Herstel Groep biedt deze unieke uitbreiding van haar service aan tegen dezelfde scherpe tarieven.

Werkwijze

Als je hebt besloten om de schade aan jouw auto, caravan of camper bij ons te laten repareren, dan is het altijd prettig om te weten wat je kunt verwachten. Daarom hebben we stapsgewijs voor je op een rijtje gezet hoe we te werk gaan.

 1. Intake

  Onze receptionist(e) neemt alle benodigde gegevens voor de schade met u door. Denk hierbij aan NAW-gegevens, voertuiggegevens en schadegegevens. Vervolgens maken we een kopie van het kentekenbewijs en de groene kaart. Indien nodig, vullen we gezamenlijk het schadeformulier in. Daarna melden we de schade aan jouw verzekeringsmaatschappij en als het nodig is, regelen we een expert. Vervolgens maken we een afspraak met je voor het uitvoeren van de reparatie. Als het om een verzekeringsschade gaat, dan kun je gebruikmaken van vervangend vervoer. De complete financiële afhandeling met de verzekeringsmaatschappij nemen we van je over.

 2. Opmaken schaderapport en vaststellen schadebedrag

  Wij slaan alle gegevens van het beschadigde voertuig op in ons automatiseringssysteem. Dit systeem is direct gekoppeld aan de verzekeraar. Onze schademanager bepaalt de schadeomvang en stemt zijn bevindingen af met de verzekeringsmaatschappij. We verzenden digitale foto’s naar de verzekeringsmaatschappij en leggen de schade vast in een audatex-schaderapport. Hierin staan alle gegevens met betrekking tot het voertuig, de beschadigde onderdelen en de te verrichten werkzaamheden. Op basis van deze gegevens wordt het exacte schadebedrag berekend en vastgesteld.

 3. Demontage

  We demonteren de beschadigde en kapotte onderdelen en vervolgens vervangen we deze door uitsluitend originele of groene, originele onderdelen. De te vervangen onderdelen slaan we gescheiden op in een speciale ruimte en de beschadigde onderdelen voeren we milieuverantwoord af.

 4. Plaatwerkerij

  In de plaatwerkerij wordt de carrosserie uitgedeukt of gedeeltelijk vervangen of gericht, eventueel met behulp van hydraulische trekapparatuur op een richtbank. Bepaalde nieuwe soorten staal, zoals Borion en HSS, mogen niet zomaar vervangen worden. Wij beschikken over de fabrieksgegevens die aangeven waar en hoe ze vervangen dienen te worden. We werken met uiterst geavanceerde las- en puntlasapparatuur. De lasapparatuur die wij in huis hebben, voldoen aan de eisen van de FOCWA standaard. Uiteraard beschikken wij ook over moderne meet- en richtapparatuur, inclusief speciale fabrieksdata en meetgegevens.

 5. Voorbewerking

  Op de moderne voorbewerkafdeling maken we alle nieuwe en herstelde delen strak en voorzien we ze van een roestwerende grondlaag. Op deze speciale afdeling voeren de laatste voorbereidingen uit voor het spuiten. De werkplekken zijn voorzien van gefilterde afzuiging om stof zo effectief mogelijk af te voeren.

 6. Spuiterij

  In de geheel stofvrije spuitcabine wordt jouw auto gespoten. Een verfmix computer maakt de originele kleur aan. In onze hypermoderne spuitcabine kunnen we de auto en de losse carrosseriedelen tegelijk spuiten. De lak kan in de spuitcabine op de meest ideale temperatuur worden gedroogd. Schadelijke invloeden van buitenaf kunnen de gloednieuwe laklaag niet aantasten. We maken bij het spuiten gebruik van milieuvriendelijke high-solid en watergedragen lakken. Wij zijn in staat om altijd de originele kleur op jouw auto te spuiten, door constante ondersteuning van de lakfabrikant en door de kleurinformatie die we krijgen van de autofabrikanten.

 7. Afdeling montage

  Na het plaat- en spuitwerk bouwen we de auto weer op. We monteren de onderdelen volgens de fabrieksgegevens. Door de samenwerking met de merkdealers zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste reparatietechnieken van alle merken auto’s. Om jouw auto weer op en top te krijgen gebruiken we alleen ORIGINELE onderdelen. Na de montage wordt de auto weer gecontroleerd. Zo wordt de wielophanging met computergestuurde apparatuur uitgelijnd. Na de strenge eindcontrole, heeft u vier jaar garantie op de reparatie plus drie jaar extra garantie, de 7 jaar garantieregeling.

 8. Uitlijnen en airco vullen

  Als de auto is gerepareerd, wordt als laatste de airco gevuld. Dit is alleen nodig wanneer de airco door de aanrijding was beschadigd of wanneer de condensor van de auto verwijderd moest worden ten behoeve van de reparatie. Indien nodig, wordt de auto vervolgens uitgelijnd zodat de wielstanden weer goed staan conform fabrieksvoorwaarden.

 9. Wassen

  Na reparatie wordt de auto gewassen en het interieur schoongemaakt, zodat deze klaar is voor aflevering.

 10. Aflevering

  De auto is nu afleveringsklaar. De receptionist(e) of de schademanager neemt contact met je op en spreekt met je af wanneer je de auto kunt ophalen. Mocht u gebruik hebben gemaakt van een leenauto, dan lever je deze weer afgetankt in bij het ophalen. Vooraf heeft de receptioniste of schademanager je verteld dat je eventueel het eigen risico bij aflevering contant dient te voldoen. Als dit allemaal is afgehandeld, ontvang je een FOCWA-garantiebewijs, inclusief onze extra garantie en een nieuw schadeformulier.

Vacatures

Open sollicitatie

Weet jij als geen ander hoe je een gehavende auto, caravan of camper weer zo goed als nieuw kan maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Vul onderstaand sollicitatie formulier in en wij komen er zo spoedig bij jou terug.

Meer informatie

Wil je snel en gemakkelijk jouw schade melden?

Vul dit formulier dan gauw en zo compleet in en klik vervolgens op de button ‘Versturen’. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie van ons en, indien gewenst, een geheel vrijblijvende en scherpe prijsopgave.